Dit werkstuk begint met een twee-tal tekenlessen. Heel handig is om eerst bij beide muurdelen op 4 cm hoogte een dun potloodlijntje te zetten (zie stippellijn). Deze lijn geeft dan de hoogte van alle deuren en ramen aan, zodat je een strakker geheel krijgt. Teken alles eerst met potlood en het liefst zonder liniaal. Let er op, dat ramen waar niets voorstaat of hangt later zwart of donker grijs gekleurd worden. Vergeet ook niet dat ramen en deuren kozijnen hebben
Na het tekenen volgt het overtrekken met een zwarte fine-liner, een dunne zwarte stift of met Oost-Indische inkt. Daarna volgt het inkleuren. De smalle randen van het dak zou ik wit laten. De volgende stap is het uitknippen, vouwen en plakken van het huisje. Bij het dak wordt er ingeknipt bij a t/m f. Dan worden de randjes omgevouwen (misschien eerst ritsen?). Zo ontstaat een soort bakje, dat omgekeerd op het huis wordt vastgelijmd. Het dak steekt aan de voor- en achterkant een halve centimeter over.
Als je meerdere huizen hebt, kun je ze samenvoegen op een maquette en dan een wijk of dorp samenstellen. Kies dan een hardboardplaat of iets dergelijks als ondergrond. Voor losse huisjes neem je het beste een stuk stevig groen karton van minimaal 20 bij 20 cm. Laat nu je fantasie de vrije loop. Zoek takjes, die als boom of struik kunnen dienen. Een vijver knip je uit blauw papier of zilverpapier. Misschien een bruggetje erover? Rietjes zijn op diverse manieren toepasbaar bv. regenpijpen, parasols en speeltoestellen zoals wippen en schommels. Ook ander kosteloos materiaal kan goede diensten bewijzen. Denk ook eens aan het toevoegen van een hondenhok, konijnenhok, kippenren, moestuintje, schuurtje, tent,hekje, paadje, zwembadje, vogelhuisje, trampoline enz.