Bladen en Lesideeën Basisonderwijs

pop up kaart hart foto

Deze kaart heb ik een paar jaar geleden ontwikkeld en is erg geschikt voor bijv. valentijnsdag en moeder/vaderdag.

We beginnen met het binnenblad; dat vouw je dubbel met de (streepjes)lijnen aan de buitenzijde. Vervolgens knip je in langs lijn a en vouw je het driehoekje langs lijn b een keer dubbel naar voren en ook een keer naar achteren. Daarna maak je de kaart weer open en vouw je de driehoekjes nogmaals in dezelfde richting, maar nu (als het ware binnenstebuiten) tussen de beide helften. Als je de kaart nu opent en sluit, bewegen de driehoekjes naar voren en achteren.

pop up kaart hart instructie 

Nu vouw je het hart in de lengte dubbel en weer open. Je plakt het op de driehoekjes van de kaart met de zwarte lijnen aan de voorkant. Daarna vouw je de kaart weer dubbel en knip je in langs de lijnen c en d. Pas op: je knipt niet door alle 6 lagen, maar alleen door de bovenste 3; namelijk 2 van de kaart en 1 laag van de linkerkant van het hart. De onderste 3 lagen van de rechterkant blijven intact. Bij e vouw je het rechthoekje een keer om naar achteren en een keer naar voren. Als je nu de kaart half open maakt, duw je dit rechthoekje naar voren, zodat een soort trapje ontstaat (zie foto). Op de bovenkant van dat trapje plak je het achterste deel van de pijl en op het rechthoekje aan de rechterkant van het hart plak je het deel van de pijl met de punt.

Vervolgens neem je het buitenblad of een ander half A4-tje en vouwt dat weer dubbel en weer open. De afmeting is iets groter, zodat geen slordige randen ontstaan. Je lijmt nu het binnenblad op het buitenblad, maar let op dat het hart en het trapje niet vastgeplakt worden. Het is daarom beter de lijm op de achterkant van het binnenblad aan te brengen. Tot slot: laat de fantasie de vrije loop bij versieringen rond het hart en bij het maken/schrijven van de voorkant.

 

download button  pop-up kaart hart harten

download button  pop-up kaart hart pijlen

download button  pop-up kaart hart binnenblad

download button  pop-up kaart hart buitenblad