Bladen en Lesideeën Basisonderwijs

kerststal kaart

Voor deze pop-up-kaart is normaal 80 grams papier te dun; liever tekenpapier, 120 of 160 grams papier gebruiken. Bij het kleuren mogen de vlakjes A en B (beiden 2 maal) en de twee vlakjes waarop de namen Maria en Jozef staan wit blijven. Dat is ook beter in verband met de hechting van de lijm. De twee lege vlakkken boven de namen Maria en Jozef dezelfde kleur als de grond geven.

Na het kleuren wordt het blad langs de zwarte lijn boven de drie figuurtjes in tweeën geknipt. Daarna het bovenste deel langs de lange streepjeslijn dubbel-vouwen. De eerste keer met de afbeelding aan de buitenkant. Nu, terwijl hij dubbelgevouwen is, moet je inknippen over de 4 zwarte lijntjes ter weerzijde van de namen Maria en Jozef.

kerststal kaart uitleg

Als je nu andersom dubbel-vouwt (afbeelding aan de binnenkant) en weer opent, dan kun je bij Maria en bij Jozef een soort trapjes vormen. Zie de afbeelding hierboven. Hier plak je Maria en Jozef tegenaan. Daarna het kribbetje met het kindje Jezus uitknippen, langs de streepjeslijnen vouwen en dan A op A en B op B plakken. Als de lijm goed gedroogd is, kun je de kaart dubbelvouwen.

 

download button  kerststal-kaart