Bladen en Lesideeën Basisonderwijs

gymzaal oefenbladDeze tekenopdracht behelst een gymzaal, waarin diverse activiteiten plaats vinden. Kinderen vinden het tekenen van mensen meestal moeilijk; vandaar deze tekenopdracht met instructies over lichaamshoudingen. De basis vormt daarbij het dunnetjes met potlood tekenen van een soort draadmodel (zie voorbeelden hieronder). De ledematen en de romp zijn enkelvoudige lijnen en het hoofd is een rondje. Van daar uit wordt het lichaam opgebouwd en aangekleed. Daarna kan de tekening met een zwarte fineliner of dunne stift overgetrokken worden en ingekleurd.

Tips: teken zelf een paar voorbeelden op het bord (dit werkt vaak inspirerend), verlang dat er minstens zes personen of activiteiten zijn en wijs ook op een goede verdeling d.w.z. ongeveer de helft op een wat hoger niveau zoals in het wandrek, op een schuine bank of aan de touwen, ringen of rekstok.

 

Bijna identiek is een tekenopdracht met als titel circus. Dit is een goede oefening om bovenstaande werkwijze nog eens (op een later tijdstip) te herhalen. Hieronder is een blad te downloaden, waarop je voorbeelden vindt en bovendien een dertigtal lege vakjes om zelf wat te oefenen en uit te proberen.

 

download button  gymzaal oefenblad

gymzaal leerlingen